Αθλητισμός

Δυστυχώς, οι αθλητικές δραστηριότητες στο Κυριάκι δεν είναι ανεπτυγμένες. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά του χωριού πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα, οπουδήποτε κι αν βρεθούν. Άλλοτε παίζουν ποδόσφαιρο, άλλοτε μπάσκετ και άλλα αθλήματα. Οι μικρότεροι παίζουν ακόμη κυνηγητό, κρυφτό και πολλά κλασσικά παιδικά παιχνίδια.

Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο ομαδικό άθλημα στο χωριό με ιστορία, και μάλιστα μεγάλη. Σήμερα υπάρχει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογός, στον οποίο αγωνίζονται νέοι του χωριού, ο “Νέος Π.Α.Ο.Κυριακίου”. Ο Π.Α.Ο.Κ. ιδρύθηκε το 1960. Μέσα από αγώνες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, κατάφερε να αναρριχηθεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία και να κατακτήσει πολλούς τίτλους. Πλεόν, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Βοιωτίας. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί και μια παλιά ομάδα με όνομα “Αστέρας Κυριακίου” που δεν υπάρχει πια, αλλά είχε μια αρκετά αξιόλογη πορεία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Δεν είναι δυνατόν να γίνουν παρόμοιες αναφορές για άλλα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, γιατί απλώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στους Κυριακιώτες νέους να έρθουν σε επαφή και με άλλα αθλήματα.